VURDERER DU MOTE/DESIGN STUDIER I STORBRITANNIA?

 • 22.feb.2011 kl.19:04 i || MY LIFE ||
 • 7 kommentarer
 • Jeg fikk et spørsmål tidligere av Marie om hva opptakskravene er for å studere mote i Storbritannia (Wales). Jeg tenkte at det er sikkert flere der ute som også tenker på å studere i Storbritannia så jeg poster likegjerne svaret mitt som et innlegg. Håper det hjelper noen med a ta et valg om framtidig utdannelse :)

  Selv går jeg på Newport University som er i Wales, ikke England (selv om det er mye det samme - hehe!) og jeg bor i Cardiff, hovedstaden i Wales som er ca en 20min kjøretur unna universitetet. Jeg studerer Advertising Design og det er bare kjempe gøy! Jeg absolutt elsker det! Jeg valgte reklame design fordi det gir meg muligheten til å få en jobb hvor jeg kan bruke kreativiteten min og likevel tjene gode penger. Jeg syns også alt det psykologiske bak reklamer er interessant - også trenger jo verden VIRKELIG bedre og mer underholdene reklamer!

  Jeg valgte Wales fordi jeg tok 2.året på videregående her. Etter jeg fikk vitnemålet dro jeg ned igjen og tok et forkurs i design som de kaller ''Foundation Course''. Det varte kun ett år og gjennom året fikk jeg prøvd ut alle de forskjellige design-fagene.

  Jeg tok kurset for å finne ut akkurat hva jeg ville studere, og fikk prøvd ut fag som; Fashion-design, Graphics-design, Interior-design, Ilustration, Fine Art osv. Jeg er ganske sikker på at du ikke må ha kurset for å komme inn på et Bachelor Studie (selv om det ofte står oppført som krav på slike kurs) siden du er Internasjonal Student og har andre kvalifikasjoner enn Britene.

  Jeg hadde tenkt å dra til London da jeg skulle ta Bachelor graden, men endte opp her i Wales mest fordi jeg har en walisisk kjæreste, men også fordi det er veldig dyrt å bo i London, og det er en VELDIG stor by med MASSE mennesker! Det kan lett bli upersonlig og skremmende for noen som ikke har bodd hjemmefra før...

  Cardiff kan tilby akkurat det samme som London men det er billigere å bo her og gjerne lettere å bli kjent med folk. London-mennesker er veldig reserverte! Jeg føler Cardiff har blitt som en hjemby for meg og byen minner mye om Bergen. Også har jo jeg alltids London en 2 timers kjøretur unna om jeg har lyst å ta et dagsbesøk :) Planen er også at jeg kommer til å skille meg ut i jobbmarkedet med en utdannelse fra Cardiff istedenfor London (ettersom veldig mange nordmenn velger å studere i London og gjerne dukker opp til et jobbintervju med samme utdannelse). Husk at i den kreative verden så er det viktig å være interessant og spesiell.

  Om du er interrestert i å studere mote-design så har jeg lagt ved linker til et par kurs som er verdt å sjekke ut. Du kan jo selv maile eller ringe universitetene om det er noe du lurer på når det gjelder opptakskrav. Som oftest er de veldig ivrige etter internasjonale studenter - så det skal ikke bli noe stort problem for deg å komme inn når det gjelder karakterer osv.

  Det kan hende du må vise en portefolie med arbeid du har gjort og som viser at du har interesse for faget...men sikkert ikke mye mer enn det. Kanskje du får en liten opptaks-oppgave, men det fikk aldri jeg i hvertfall...

  Her er linker til to universiteter i Wales:

  NEWPORT UNIVERSITY - fashion design http://www.newport.ac.uk/study/undergraduate/courses/Pages/FashionDesign.aspx

  GLAMORGAN UNIVERSITY - fashion design http://courses.glam.ac.uk/courses/98-ba-hons-fashion-design

  De samme universitetene, inkludert UWIC University, kan også tilby mange andre interessante design-kurs.

  UNIVERSITETET MITT:


  7 kommentarer

  Nathalie Sandal

  22.feb.2011 kl.19:31

  Det høres jo spennende ut! Skjønner teorien med at det kanskje er litt mer spesielt å studere der i stedet for i London. Har veldig lyst å studere i England selv! Men vet rett og slett ikke om det blir noe av. Virker så du trives hvertfall :D

  Nathalie - Sangbloggen

  Ingvild

  22.feb.2011 kl.20:49

  Høres spennende ut! Nå lurer jeg virkelig på hva jeg skal søke.... :P

  Marie

  23.feb.2011 kl.17:00

  Tusentakk! Nå har jeg enda ett alternativ for hvor jeg kan studere. Har tenkt til å bli motefotograf, og kurset der virka perfekt, og som du sier så er London veldig dyrt, så jeg tar gjerne et tilsvarende alternativ!

  - Marie

  MITAMITA

  23.feb.2011 kl.20:20

  Marie: marie de har enda et mer perfekt kurs for deg! - fashion photography! det er et kjempe bra kurs paa Newport university ! sjekk det ut!

  Marie

  24.feb.2011 kl.17:00

  Ja, jeg fant det selv! Sendte de spørsmål om det gjorde noe at jeg går studiespesialiserende, og fikk i svar at det de tenkte mest på var portofolioen min. Så da er det bare å få masse venninner til å posere for meg i 2år til, hehe!

  Tusen takk for all hjelp!

  Marie

  24.feb.2011 kl.17:06

  Ja, jeg fant det selv! Sendte de spørsmål om det gjorde noe at jeg går studiespesialiserende, og fikk i svar at det de tenkte mest på var portfolioen min. Så da er det bare å få masse venninner til å posere for meg i 2år til, hehe!

  Tusen takk for all hjelp!

  MITAMITA

  24.feb.2011 kl.17:36

  Marie: bare hyggelig! Ja kjoer paa og bygg opp en portefolie :)

  Skriv en ny kommentar

  MITAMITA

  MITAMITA

  21, Bergen

  En blogg om livet mitt som reklame student i Storbritannia med en LITEN lommebok og en STOR motelidenskap. Her finner du trend tips som ikke tømmer lommeboken, outfit bilder, morsomme reklamer og litt om min hverdag som norsk i Cardiff.

  bloglovin

  bloglovin

  Kategorier

  Arkiv

  hits